Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Unbyns IF A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Tabell
Lag M V O F P
1 Unbyns IF 18 13 1 4 40
2 Infjärden2/LIF2/HIF2 2 2 0 0 6
3 IFK Arvidsjaur 2 1 0 1 3
4 Sikfors SK 2 1 0 1 3
5 Alterdalen 2 0 1 1 1
6 MSSK2/PIF3 2 0 0 2 0
7 Storfors AIK3 2 0 0 2 0
8 Alviks IK2 2 0 0 2 0
9 Gammelstads IF 2 0 0 2 0
10 Heden United 2 0 0 2 0

Match

Alterdalen

2 - 4
Holmträsk
16 juni 2019
18:30

Unbyns IF

Referat

Referat: Alterdalen - Unbyns IF

Seriefinal mot Alterdalen på Holma i Holmträsk. Svårare än så blir det inte på förhand. VI drabbas dessutom av några återbud inför match, men i år kan vi fylla på med likvärdigt spelarmaterial. Det behövdes kan man säga eftersom det var rejält varmt igen.

Men den här matchen skulle bli ett statement från oss!

Vi startar med Humlan i mål, Vanliga backlinjen med Kris, Werme, Blurk och Filip. På mitten har vi Adde och John med Simon framför. Framåt Martin, Macke och Tong. Avbytare John L, Bulan, Jensa, Aidan och Patrik.
Matchen börjar med att dom har mycket boll och rullar runt utan att komma nånstans. Vi står fint på mitten och kliver upp i rygg hela tiden och tvingar dom att spela bakåt. Humlan solar sig i målet.
Vi ser farligare ut då vi får boll, och ställer om fort på Martin och Tong. Martin har ett bra läge utan utdelning.
Sen smäller vi igång då Blurk rensar bort en boll från försvaret den går över deras försvar till Macke som kan lägga in 0-1. Redan två minuter senare kommer tvåan, denna gång på en lång boll från Werme där Macke tråcklar sig loss och kommer förbi keepern och kan lägga in den. Vi fortsätter kontrollera matchen bra, och trean kommer på hörna från Martin in på första ytan där Wallin airlines möter på hög höjd och raketnickar in den utan chans för keepern. VI har fler chanser, bla Wallin fri men väljer skott som keepern räddar.
Mot slutet tappar vi lite och dom kan komma upp i några lägen. Deras yttrar är hotet och det märks att dom vill söka boll dit. Dock har vi två bra ytterbackar i Kris och Filip som tar hand om det. Men med 4 min kvar får dom straff sen Filip varit lite brysk i ryggen. Reducerat och dom får energi, men vi reder ut det. Dock har Blurk och Tong skadat sig så vi tvingas till rockader i halvtid.
Vi räknar med en anstormning direkt i andra, och Alter har lite mer boll under tio minuter. Doch utan att skapa mycket. Vi har ett par bra chanser, där först Macke komemr ren mot en utrusande keeper som chansar och får bollen på sig. Sen har Martin ett bra skott där keepern sträcker ut ordentligt och avvärjer. Martin har ett inlägg på Bulan som från två meter skjuter på keepern och macke bränner returen. Vi får en straff efter 17 minuter då Simon fälls bryskt. Han tar hand om den själv och drar den i krysset. Mot slutet har dom ett par chanser där Humlan räddar följsamt. Sen får dom straff som dom sätter, men det är för lite tid kvar för att det skall bli oroligt. Slut 2-4 - statement!

Bra insatser överlag. Macke MOTM med ett äkta hattrick (höger, vänster och nick) på en halvlek. Kanterna vassa, men Martin en av säsongens bästa. Mitten stark med Adde som jäkligt ramstark, supportad av John S och Simon och i andra Aidan. Backlinjen som vanligt....extrajobb på Kris och Filip. Stabilt hela vägen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Simon Boqvist 1 1 0 0 0 1
Christian Werme 1 0 1 0 0 1
Filip Lundström 1 0 0 0 0 0
John Strandberg 1 0 0 0 0 0
Linus Nyberg 1 0 0 0 0 0
Peter Aidanpää 1 0 0 0 0 0
Tong Kraiwasang 1 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 1 sep 2019, 16:00 Unbyns IF - Alterdalen 1 - 1